7x de lekkerste hamburgers in de leukste steden van Nederland

Een goed stukje vlees, een knapperig vers (brioche)broodje met kaas, bacon, augurk of saus. Al die combinaties horen thuis in de lekkerste hamburger restaurants van Nederland. Nu nog een goede plek om te zitten en een fijn gevuld glas erbij en wij zijn happy. We gingen het land door en vonden de beste spots om hamburgers te eten.

Hamburger restaurant

Een hamburger restaurant, we hebber er aardig wat in Nederland. Maar hoe bepaal je nu welke goed is en welke niet? Over smaak valt uiteindelijk niet te twisten, dat weten wij ook wel. Daarom delen we in dit lijstje onze favoriete hamburger restaurants door heel Nederland!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

E-mailadres:

Als er een baas onder de hamburgertenten moet zijn dan is dat wel Wally. Met de slogan: “Wij geven om burgers” ben je op de juiste plek bij dit hamburger restaurant in Nijmegen. Met een eigen bakkerij naast de deur – jawel, next level – vind je hier de lekkerste briochebroodjes. Een kleine overzichtelijke kaart met alleen maar lekkere dingen zoals milkshakes met boerenmelk, gingerbeer en koolsla. Op dat broodje kies je een burger met vlees of zonder vlees (lees: bonenburger, zeewierburger of tempehburger) of je kiest de wisselende ereburger. Tip: ga voor de Wallyburger met geheime Wallysaus en blauwe kaas, hmmm!

Meer hotspots in Nijmegen? Bas verzamelde al zijn hotspots in Nijmegen in dit handige lijstje.

Bij De Burger in Eindhoven wordt een truffelburger geserveerd. Na een tijdje wachten in de rij schuif je aan een knus plekje en dan verovert deze burger je hart. Bij het woord truffel had je ons eigenlijk al, alhoewel de speciaalbiertjes die ze schenken ook heel fijn zijn. Voor een gezellige avond in Eindhoven ga je bij De Burger hamburgers eten!

Meer hotspots in Eindhoven? Bekijk dit lijstje eens, Martina verzamelde al haar favoriete plekken!

Utrechts grote trots: Meneer Smakers. Bij Meneer Smakers ga je voor een lekker vers frietje en een hamburger van formaat! Fijn om een adresje te hebben waar je heen kunt met je vegan friends en zonder pardon je tegoed kunt doen aan een weelderige hamburger in een goede sfeer met een lekker drankje van Naturfrisk. Die vegan hamburger mag er ook zeker weten en wat een genot zijn de namen van de burgers alleen al. Een bezoekje waard. Je hebt ze ook nog eens zo gevonden, want er zijn inmiddels vijf locaties van Meneer Smakers in Utrecht en Arnhem.

Meer hotspots in Utrecht? Bekijk dit lijstje eens.

De naam laat weinig aan de verbeelding over, bij Hamburg maken ze burgers! Eerlijk, mannelijk, recht voor z’n raap. Nee, niet de Rotterdammers zelf, maar de burgers van Hamburg. Geen culinaire precisie, maar eerlijke ingrediënten die heel erg lekker zijn. Breng een bezoekje aan Hamburg als je in Rotterdam op bezoek bent, gegarandeerd een heerlijke avond. Bestellen en afhalen kan overigens ook – win!

Zin in iets anders dan een hamburger in Rotterdam? Check dan eens dit lijstje met hotspots in Rotterdam.

Big fat juicy burgers. En nee,  er staat geen bacon cheeseburger meer op de kaart want dat was burgerpurist Simon helemaal zat. Ze blijven hetzelfde bestellen, dus eraf! Vanuit zijn foodtruck begonnen achter de Oedipus Brouwerij in Amsterdam Noord en nu nog steeds een parel in Amsterdam die nog niet velen kennen. Niks geen commercie, maar lekkere pure burgers maken. Dat verdient de beste plek van Amsterdam, bezoek dit hamburger restaurant maar eens!

Ook in het hoge Noorden kunnen ze er wat van. Voor een goede hamburger in Groningen ga je naar restaurant Wereldburgers. Voor een gezellige sfeer, een heerlijk knapperige broodje én goed gevulde burgers kiezen wij het liefst de Maxima. Een burger met chimichurri, avocado, sla, rode ui en een saus gemaakt van biologische tomaten en Argentijnse kruiden.

Bekijk hier het lijstje met al onze favoriete hotspots in Groningen.

Al eerder wonnen ze meermaals de prijs voor lekkerste hamburger van Nederland, dus deze hoort zeker in het rijtje thuis. Ze hebben de winnaar Ereburger genoemd, maar eigenlijk alle varianten zijn te lekker (can I order twice please?). Vergeet vooral niet de Bastard Burger te proeven: die met bacon afgelakt met ahorn siroop, augurken-jalapeno relish, comté kaas, whiskey-karamel ui, zongedroogde tomaat en smoky kethcup. Flavourbomb! En vega’s niet getreurd: er is ook een vega burger! Loopt het water je al in de mond?

Nog een tip als je in Arnhem bent: de burgers van Sugar Hill in de gezellige wijk Klarendal!

Check hier al onze favoriete hotspots in Arnhem.

Liever zelf een burger maken om je tanden in te zetten?