Alpha Finance Lab – een complete handleiding

Alpha Finance Lab is niet de meest bekende speler op de markt, maar toch een interessante partij. DeFi neemt de laatste paar jaar toe in populariteit, waardoor de projecten van Alpha hier ook wel bij varen. Het Alpha Universum is uniek in zijn soort, waardoor het juist extra interessant is. Wat is het project en wat doet de ALPHA-token?

Bekijk snel

Wat is Alpha Finance Lab?

Alpha Finance Lab is een DeFi Lab. Het is een missie om een complete Alpha Universe te bouwen, waar de eerste stappen al zijn gezet met de komst van het Alpha Ecosysteem. De verschillende producten van Alpha werken samen om het rendement te maximaliseren, terwijl de risico’s voor jou – als gebruiker – geminimaliseerd worden. 

Via Alpha Launchpad wordt de verbinding met andere ecosystemen gelegd, waarover je hieronder meer informatie kunt vinden.

Alpha Universe

Voordat we dieper op alle onderwerpen induiken, is het goed om de verbinding tussen projecten aan te duiden. Ieder project zal induiken op hiaten in de markt, zodat er oplossingen worden gecreëerd voor problemen in de DeFi-sector. Synergie maakt deze organisatie sterker, terwijl de risico’s voor gebruikers wordt geminimaliseerd. Eén en één is twee! 

Dit klinkt misschien vaag, maar er zijn meerdere projecten op de markt die inzetten op DeFi, Metaverse of NFTs. Wat echter niet vaak voorkomt is dat projecten meerdere producten en diensten aanbieden, die allemaal elkaar versterken. Met de komst van Alpha Universe realiseert Alpha deze sterke verbondenheid echter wel, wat goed nieuws is voor ons. 

Image

Alpha Universe

Wat behoort er tot de Alpha Universe?

Enkele van deze onderdelen zullen we hieronder verder uitlichten, zodat je weet waar we het over hebben. 

 • Alpha Metaverse
  • Alpha buy wall
  • Provably rare gems
  • Summoner market
  • Game (?)
 • Alpha DeFi Ecosystem
  • Homora V1
  • Homora V2
  • Alpha X
  • ?
 • Alpha Tokenomics
  • Alpha Protocol Fees
  • Launchpad Tokens
  • Alpha Tiers
 • Alpha Launchpad
  • Beta Finance
  • pStake
  • ?

Wat is Alpha Launchpad?

Alpha Launchpad is het eerste blockchain incubator program, dat is gebouwd door en voor builders. Voor als je niet weet wat een launchpad is, dan is deze blog van mijn collega Christiaan wellicht een tip. 

Alpha Launchpad richt zicht op het incuberen van DeFi-projecten. Ze broeden de projecten als het ware uit, vanaf de basis, totdat er een significante groei zichtbaar is na de lancering. 

Alpha stakers hebben hier baat bij, want het zorgt voor waardevermeerdering. Daarbij groeit het Alpha Universum gestaag door en zijn dit eveneens belangrijke bouwstenen voor de DeFi-resultaten. 

De voordelen van Alpha Launchpad

De voordelen zijn verschillend voor elke betrokken partij, maar toch neem ik je even mee in de benefits:

 • Alpha kan namelijk, dankzij Launchpad, nieuwe protocollen incuberen, die gelanceerd worden in de Alpha Universe. Alle gebruikers profiteren hiervan, maar stakers nog net iets meer;
 • ALPHA-stakers krijgen namelijk tokens van het betreffende project, maar ook een deel van de protocol fees;
 • Developers winnen aan know-how en ervaring, dankzij het bijdragen aan de launches;
 • Alpha Launchpad zal uiteindelijk talenten aantrekken, die hun werk gaan doen op dit Blockchain Ecosystem. Hierdoor worden de projecten niet alleen bekender, maar zal blockchain ook aan populariteit winnen.

Hoe werkt Alpha Finance Lab?

Minimale risico’s, maar maximale resultaten in de wereld van DeFi. Dat is de missie van Alpha Finance Lab. Door de interoperabiliteit via cross-chain protocollen te vergroten, is het voor gebruikers mogelijk om de koppeling naar andere blockchains, zoals Avalanche of Ethereum, te maken. 

Alle producten van Alpha kunnen op verschillende netwerken draaien, waardoor je handige bruggen kunt slaan. Er zijn op dit moment al diverse producten gelanceerd, vanuit Alpha Finance Lab, dus laten we daar eens wat dieper induiken.

Alpha Homora

Homora V1 (BSC)

Om te beginnen zijn er verschillende versies van het projet ‘Alpha Homora’. Alpha Homora V1 die werkt op Binance Smart Chain. Dit is een protocol om je positie in yield farming-pools als hefboom te gebruiken. BNB lenders krijgen een hogere rente op hun BNB (Binance Coin) en yield farmers kunnen een nog hogere farming APY krijgen, doordat zij leveraged posities nemen op yield farming. 

Image

Homora V1 BSC

 

Homora V1 (ETH)

Deze versie van Homora V1 is gebouwd op de bekende Ethereum blockchain. Het werkt exact hetzelfde als de versie op de Binance Chain, dus met dit protocol kun je jouw positie in yield farming-pools als hefboom gebruiken. ETH-uitleners verdienen dus een hoge rente, waarbij yield farmers een nog hogere farming APY krijgen.  

Image

Homora V1 Ethereum

 

Homora V2 (ETH) & (AVAX)

Homora V2 draait op Ethereum en Avalanche. Dit product stelt gebruikers in staat om een hefboomeffect te maximaliseren. Je kunt op door middel van yield farming je positie met 10x vergroten, wanneer je gebruikmaakt van Ethereum (ETH) en Avalanche (AVAX). 

Op Ethereum integreert Homora V2 met SushiSwap, Curve, UniSwap V2 en Balancer decentralized exchanges. Op Avalanche verschuift de integratie naar Trader Joe & Pangolin decentralized exchanges. 

Image

Alpha Homora V2

Wat is AlphaX?

Naats de Homora versies van Alpha Finance Lab, is er ook een belangrijk project, namelijk AlphaX. AlphaX is onderdeel van het Alpha DeFi-Ecosysteem, waarmee je een totaaloplossing in de schoot krijgt geworpen. Je kunt dankzij deze integratie eenvoudiger derivaten on-chain verhandelen, maar dan op een kapitaalefficiënte manier. 

Alpha introduceert hiermee een nieuw concept, de Strike-tokens. Momenteel (ik schrijf dit artikel eind december 2021) draait het project op een testnet, zoals je hier kunt bekijken. 

In tegenstelling tot vele andere platformen, is AlphaX ontworpen om innovatie op een gebruiksvriendelijke manier te presenteren aan eindgebruikers. De DeFi-gebruiker kan door dit platform profiteren van de de volatiliteit van de cryptomarkt. Hoe? Door de voordelen van perpetual swaps te combineren met hefboomtokens, maar tegelijk te leren van de nadelen.

Volgens Alpha Finance Lab hoef je jezelf enkel twee vragen te stellen, namelijk:

 1. Ben je bullish of bearish?;
 2. Als je bullish bent, wat denk je wat de bodemprijs is? Als je bearish bent; wat is het plafond voor de desbetreffende coin, volgens jou? 

In onderstaande video krijg je uitgelegd hoe je AlphaX op de juiste manier gebruikt:

Wat is Alpha Buy Wall?

Alpha Buy Wall werd gelanceerd in Q3, 2021. Dit is een smart contract, waarmee iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om te bieden op NFTs. Wat ze eigenlijk mogelijk maken, is het verstrekken van een floor price voor de desbetreffende NFT-collectie. 

Dit product creëert een koopmuur voor NFTs, waardoor je direct toegang krijgt liquiditeit, zonder enige vertraging. Bij de launch ondersteunde Alpha buy wall 6 collecties, namelijk: Loot, Bloot, Pudgy Penguin, 0N1Force, Cool Cats en de Mutant Ape Yacht Club. Bekijk hier hoe het bieden in zijn werk gaat. 

Alpha Finance (ALPHA)

De ALPHA-token is ERC-20 token, wat inhoud dat het gebouwd is op het Ethereum netwerk. Voor het Binance Smart Chain netwerk is ALPHA een BEP-20 token, beide kun je gebruiken voor staken, beheren en liquidity mining. 

Er werd in diverse financieringsrondes geld opgehaald, waarvan $1.67 miljoen vanuit een VIP sale van de token. Later werd er bij de Binance Sale nog eens 2 miljoen dollar binnengesleept. 

Er zijn 1 miljard ALPHA-tokens in zijn totaliteit, waarvan er nu (december 2021) 446.330.126.000 in omloop zijn. Dit is net iets minder dan de helft, waarmee de totale market cap neerkomt op $273.672.840. 

Koersverwachting ALPHA

Als je direct in het begin 100 euro had geïnvesteerd, dan was die investering nu een kleine veertienhonderd euro waard geweest. Let op: dit is geen advies of aanmoediging om te kopen, want het is verstanding om zélf onderzoek te doen. 

Je kunt via het stappenplan hieronder zelf de token inkopen, maar doe dit alleen als je geld ‘over’ hebt en als je dit zelf een goed idee vindt. Je ziet in de grafiek hieronder het historisch prijsverloop. Er zijn pieken en dalen, maar al met al een stabiel verloop. 

Image

Prijsverloop ALPHA

Wallet voor ALPHA

Je kunt jouw ALPHA-tokens online opslaan, in een zogenaamde software wallet, zoals MetaMask. Je hebt dan je private keys in handen en je coins zijn veiliger, dan wanneer je ze opslaat in je hot vwallet op de beurs. Toch loop je het risico om je munten te verliezen, wanneer je de codes kwijtraakt doordat je computer vastloopt bijvoorbeeld. 

Wil je zeker zijn van je zaak, dan raad ik echt een hardware wallet aan. De meestbekende op dit moment is de Ledger, waarover je hier meer leest. Je hebt dan je tokens echt in eigen bezit en je beschermt jezelf tegen hackers. 

Hoe koop ik Alpha Finance?

Alpha Finance kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van ALPHA.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo

 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar “Verificatie” te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op “Euro’s storten” te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op “Betalen”.
 5. Als je hierna op “Overzicht” klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek ALPHA op, klik erop en druk vervolgens op “Kopen”.
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in ALPHA. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt ALPHA gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Founders Alpha Finance Lab

Deze organisatie heeft roots in Bangkok, waar het beheer momenteel ook nog plaatsvindt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het een DAO wordt, maar zo ver zijn ze op het moment van schrijven nog niet. Wie zijn de drijvende krachten achter dit project?

 • Tascha Punyaneramitdee. Tascha is de founder en heeft ook de lead over het project. Ze vindt het belangrijk om te onderzoeken en innoveren in de DeFi-space. Ze studeerde economie in de VS en werkte in San Francisco, London en Thailand. Niet alleen verdiepte ze zich in traditionele economie, maar uiteraard ook in blockchain;
 • Nipun Pitimanaaree is de lead blockchain engineer. Hij is een specialist in Electrical Engineering en Computer Science en zelfs medaillewinnaar in de Mathematical Olympiad. 

Op de LinkedIn van Punyaneramitdee valt te lezen dat ze momenteel op zoek zijn naar nieuwe mensen, dus het team blijft doorgroeien. Momenteel werken er zo’n 15 medewerkers, volgens de LinkedIn-pagina. 

Alpha Finance Lab op socials

Twitter

In onderstaande tweet zie je een recap van 2021, vanuit kamp Alpha. Ze hebben op hun centrale kanaal op Twitter bijna 94k volgers op het moment van schrijven (december 2021).

 

Naast hun centrale kanaal @AlphaFinanceLab hebben ze nog meer kanalen voor hun community, zoals @Alpha_DeFiLab waar ze updates geven inzake de financiële kant van de Alpha Universe. 

Op @Alpha_Launchpad op twitter kun je samen met ruim tweeduizend anderen volgen, wat de status is van het Alpha Launchpad incubator program. Sinds het najaar van 2021 is er een nieuwe speler op de markt, namelijk Alpha Metaverse (@Alpha_Metaverse). 

Als je een beetje het cryptonieuws volgt, dan zijn alle ontwikkelingen rondom de Metaverse je vast niet ontgaan. Een vooruitstrevende speler, zoals Alpha Finance Lab, kan deze trend niet links laten liggen, dus daarom haken ze hierop hun. Hun bio zegt hier: ‘Enter the dimension of $ALPHA Metaverse Ecosystem, including #nft centered products. 

Telegram & More

Er is ook een Telegram voor de community, waar je op de hoogte kunt blijven van de nieuwsberichten. Als je lid wordt blijf je samen met ruim 8000 leden (december 2021) op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Op Discord kun je eveneens het platform volgen, via deze link. Er zijn ook zo’n 8000 leden daar, waarvan er op het moment van schrijven 1500 online zijn. Best actieve community dus!

Tenslotte is er ook een Alpha podcast op Spotify, maar daar is de laatste maand niets online gekomen. Dit kan natuurlijk liggen aan de drukke decembermaand, maar time will tell.

Conclusie

Alpha Finance Lab is een interesse partij om je in te verdiepen, denk ik. Interoperabiliteit is een belangrijk punt, want wanneer netwerken met elkaar gaan samenwerken, dan gaan we met sprongen vooruit. Hierdoor wordt de brug tussen traditionele financiën en de digitale valuta geslagen, waardoor we de eerste stap naar een decentraal systeem hebben genomen. 

Alpha wil graag dat iedereen zich online kan redden, en online geld kan verdienen. Codering, DeFi-protocollen en de Metaverse zijn interessante termen, waaraan deze organisatie zich verbindt. 

Heb je nog vragen over Alpha en hun kijk op de wereld van DeFi? Heb je moeite met andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + ‘AllesOverCrypto’ te googelen.

De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten. In onze AllesOverCrypto Facebook groep staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: Alphafinance.io

Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image

Online Bitcoin Training van allesovercrypto