Amerikaans restaurant in Nederland: The Blueberry – Stripes & Stars

In het mooie Amersfoort, pal aan het grootste plein van Amersfoort, vind je een heel knus brunchrestaurantje waar je terecht kunt voor pancakes, Amerikaanse sandwiches, huisgemaakte zoetigheden en nog veel meer: The Blueberry. Hun slogan is: New York meets Amersfoort!

The Blueberry in Amersfoort

Kussens met afbeeldingen van New York, een speels interieur, ingelijste prenten van scènes uit bekende films, Amerikaanse bordjes en kleine details. Er is ook een kast vol bordspelletjes, mocht je je vervelen. The Blueberry in Amersfoort is een leuk restaurantje voor ontbijt en lunch.

Interieur-Blueberry-Amersfoort-Amerikaans-restaurant

Op de toonbank smakelijke taarten en koekjes voor je klaar. Er zijn bankjes en zitjes aan het raam waar je koffie kunt drinken. Boven zijn nog meer tafels voor een uitgebreidere lunch of ontbijt. Het restaurantje is ingericht met verwijzingen naar New York en Amerika en dit vind je ook terug in de gerechten.

Eten bij The Blueberry

Bij The Blueberry draait alles om ontbijt, lunch, cakes en cupcakes. Alles wordt vers- en huisgemaakt. Toen ik er was, heb ik “over the top Unicorn pancakes” gegeten. Heerlijk en over the top, spikkels, marshmallows, vers fruit en natuurlijk lekkere pancakes met chocolade. Deze specials, zoals Amerikaanse drankjes of broodjes, staan tijdelijk op de kaart.

American-sandwich-Blueberry-Amersfoort

Naast de over the top pancakes, kun je ook kiezen voor normale pancakes. Liever scrambled eggs, yoghurt of toast? Diverse broodjes met een Amerikaans tintje staan op het menu, bijvoorbeeld de BLT, Pastrami, of Pulled Chicken. Er zijn ook salades, soep, smoothies en verschillende soorten koffies verkrijgbaar.

★Tip: Je kunt kiezen voor de Amerikaanse koffietafel (vanaf twee personen) of het Full American Breakfast. Hiervoor moet je vooraf wel even reserveren.

Blueberry-restaurant-Amersfoort

Ga je een dagje naar Amersfoort en heb je zin om de dag goed te beginnen met een Amerikaans ontbijt of een lunch? Dan is The Blueberry de place to be. Op een perfecte locatie in Amersfoort eet je hier een beetje alsof je in New York bent.

★Tip: The Blueberry is een klein restaurant en het is daarom aan te raden om te reserveren.

Blueberry-in-Amersfoort

The Blueberry vind je op het volgende adres: Hof 21 in Amersfoort
Meer informatie of direct reserveren? Kijk op de website van The Blueberry.