Binance vernietigt meer dan $400 miljoen BNB, wat deed de koers?

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft onlangs weer een Binance coin (BNB) burn voltooid. Het is alweer de 20e keer dat de exchange BNB vernietigt ten behoeve van BNB holders. Dat laat de exchange weten in een tweet.

Binance vernietigt weer een hoop BNB tokens

Het burnen van crypto, of “vernietigen” in het Nederlands, is iets wat sommige crypto-projecten doen als cadeautje aan holders. Het is een cadeautje omdat het verkleinen van de voorraad een positief effect kan hebben op de waarde van de crypto die nog in omloop is.

Hierdoor kan een koers stijgen nadat er een grote hoeveelheid crypto uit de circulatie wordt gehaald. Ook BNB zag een stijging, al lijkt dit vooral het gevolg te zijn van de bredere crypto-markt die een kleine opleving zag, maar later meer over de BNB koers.

Binance koopt elk kwartaal BNB op met winsten die het platform maakt. Tijdens de 20e burn, die elk kwartaal plaatsvindt, vernietigde Binance ruim 1,9 miljoen BNB. De BNB had op dat moment een waarde van ongeveer $444,6 miljoen. Het was niet de grootste burn ooit. Dat was burn nummer 14, toen 3,6 miljoen BNB werd vernietigd.

Hoe reageerde de BNB koers?

Zoals benoemd kan een coin burn een positief effect hebben op de koers van een crypto. Bij BNB was het effect echter in eerste instantie het tegenovergestelde. De koers daalde namelijk vrij snel met 1,5% in waarde.

Wel moet gesteld worden dat de burn plaatsvond op het moment dat ook de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekend werden gemaakt. Dat zorgde toen marktbreed voor een daling. Vervolgens vond ook marktbreed een opleving plaats. De conclusie is dus dat de burn weinig direct effect lijkt te hebben.

Onlangs ontving Binance nog een licentie in Spanje waardoor het daar volledig gereguleerd crypto-diensten mag aanbieden. Ook in Nederland probeert het een licentie te krijgen, zal ons land het volgende land zijn waar het lukt?