Civic verwachting, wat gaat de Civic crypto doen?

Onze identiteit is heel belangrijk. Voor veel praktische zaken moet deze namelijk geverifieerd worden. Bij het openen van een bankrekening, bij het solliciteren bij een bedrijf of voor de registratie bij een cryptocurrency exchange bijvoorbeeld. Alles waarbij KYC van toepassing is eigenlijk. Als je een van deze dingen wel eens gedaan hebt weet je dat het controleren van die gegevens soms best lang kan duren en hier wil Civic verandering in brengen met behulp van de blockchain.

In dit artikel gaan we het hebben over Civic en de CVC koers. We bekijken hoe het project deze verificatie makkelijker gaat maken en wat hiervan het effect kan zijn op de Civic verwachting. We bekijken daarnaast de historische koers van de CVC coin en meer. Wat gaat de Civic crypto doen?

Wat is Civic?

Civic is een cryptocurrency project dat zich richt op het bieden van een nieuw systeem voor de verificatie van je identiteit. Via de oplossing kan bijvoorbeeld een potentiële werkgever met één enkele check alle benodigde informatie checken zoals je opleidingen, werkervaring etc. Dit is nu een omslachtige bezigheid.

Ook het registreren bij een crypto exchange kan soms moeilijk zijn. Het enige wat je wilt doen is handelen, maar voordat je dat kunt doen moet je soms wel 30 minuten aan gegevens aanleveren. Hoe makkelijk zou het zijn als je identiteit met een druk op de knop te verifiëren was online? Dit zou een hoop tijd schelen.

Via de Secure Identity App van Civic kunnen gebruikers hun online identiteit beheren. Bedrijven kunnen Civic gebruiken om het onboarding proces voor hun klanten te versoepelen. Geen handmatige checks meer maar de gegevens controleren die opgeslagen staan op de blockchain.

Dit voorkomt fraude voor bedrijven. Ook zorgt dit ervoor dat het onboarding proces sneller kan voor bedrijven zodat er minder mensen afhaken bij deze stappen. Bovendien kun je hiermee voldoen aan alle nieuwe regelgeving rondom KYC die recent geïntroduceerd is. 

Op de Secure Identity App kan je na registratie verschillende persoonlijke gegevens uploaden zoals je ID, adres, paspoort, rijbewijs en financiële gegevens. Deze data wordt opgeslagen zonder wachtwoord of gebruikersnaam, maar met je biometrische gegevens zoals een vingerafdruk. 

Ook krijg je als gebruiker zelf een soort ‘private key’ zoals dat ook gaan met bijvoorbeeld een bitcoin wallet. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die over je informatie kan beschikken. 

Je data zelf wordt niet opgeslagen op de blockchain, dit zou voor iedereen te bekijken zijn. Er wordt slechts data opgeslagen dat dient als naslagwerk voor de controle van je identiteit. 

Health Key

Ook recent is de Civic crypto organisatie met een nieuwe toepassing gekomen die helaas maar al te noodzakelijk is. Met Health Key kunnen werknemers en bedrijven hun gezondheidsstatus verifiëren. Met de coronacrisis in ons achterhoofd is de kans steeds groter dat we binnenkort moeten bewijzen dat we negatief getest zijn voordat we de grens over kunnen.

Om fraude en verdere verspreiding te voorkomen kan deze status via de officiële wegen toegevoegd worden aan iemands online identiteit via Civic. Dit kan gemakkelijk getoond worden bij bijvoorbeeld de grens zodat het niet meer tijd hoeft te kosten dan absoluut noodzakelijk.

Wat doet de Civic koers?

De Civic crypto is ter wereld gekomen via een ICO gehouden in 2017. Hierbij werd $ 33 miljoen opgehaald. Voor $ 1 konden deelnemers destijds 10 CVC tokens kopen, wat neerkomt op $ 0,10 / coin. De actuele Civic waarde is $ 0.162608.

Gedurende de token sale in 33% van alle tokens verkocht. 33% is behouden door het team van Civic voor verdere groei en de resterende tokens worden verdeeld via het ecosysteem.

Als we de Civic koers bekijken zien we dat de eerste notering op de ‘ranglijsten’ was op 23 juli 2017. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,18. Dit was tijdens de bull markt van die tijd en we zien dan ook direct een behoorlijke stijging terug. Een vergelijkbare stijging zien we in de bull markt van 2021.

De All Time High van Civic staat op een waarde van $ 1.35 (January 3, 2018). Het is inmiddels 1678 dagen geleden dat de CVC coin op deze koers stond. De totale market cap die het project heeft weten te verzamelen is $ 130,576,200 en daarmee staat het op positie 222 van grootste crypto projecten.

Het bijhouden van de historische koers is naar mijn idee heel belangrijk om een mening te vormen over de potentie van het project. Je kunt namelijk zien hoe het project zich ontwikkeld heeft en hoe het reageert op de grillen van de markt. Daarnaast kun je snel trends ontdekken en hierop inspelen.

Hieronder kun je de live Civic koers volgen in euro.

 • Zoom

 • Hour

 • Day

 • Week

 • Month

 • Year

 • All Time

 • Type

 • Line Chart

 • Candlestick

Wat is de Civic verwachting 2022 – 2022?

Net zoals de meeste andere projecten is het succes van de Civic koers afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers die het naar zich toe weet te trekken. De use-case is in ieder geval interessant. Met alleen al de nieuwe regelgeving in de crypto wereld waarbij KYC noodzakelijk gemaakt is kost dit de bedrijven en consumenten een hoop tijd en geld. Als dit makkelijker gemaakt kan worden is de aanname snel te maken dat bedrijven en consumenten dit zullen aangrijpen.

Of Civic deze markt weet te veroveren is nooit met 100% zekerheid te zeggen. Wat ze in ieder geval mee hebben is deze strengere regelgeving en de activiteit van het project zelf. De recente ontwikkelingen met de Health Key laat in ieder geval duidelijk zien dat ze er bovenop zitten.

Het is verder best lastig om een exacte voorspelling te doen. Als we bijvoorbeeld naar de Civic verwachting 2022 kijken dan is deze periode vrij kort. In dit geval is het algemene sentiment op de markt veel belangrijker. Het uitbreken van een bull- of bear markt heeft vaak meer effect dan ontwikkelingen rond de koers zelf.

Kijken we naar de Civic verwachting voor 2022 dan is deze periode een stuk langer. In een dergelijke periode van vijf jaar heeft het project de kans om zichzelf daadwerkelijk de onderscheiden en nut te bieden aan de markt. Weet Civic met de CVC coin echt voet aan de grond te krijgen dan zou het hard kunnen gaan met de koers.

In de crypto wereld is niets zeker, maar grote stijgingen zijn niet uitzonderlijk. We hebben dit bij Civic bijvoorbeeld al vaker teruggezien. Zo steeg de koers begin 2021 nog met ruim 2755% binnen zes maanden. Natuurlijk weten we niet of dit nog een keer gaat gebeuren, maar onmogelijk is het zeker niet.

* Currency in USD

Historical Price for Civic

OpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de CVC coin?

Op het netwerk van Civic heb je te maken met verschillende entiteiten. Gebruikers, validators en service providers. De validators verifiëren identiteiten en dit kan gekocht worden door de service providers om te gebruiken voor bijvoorbeeld het checken van personeel. De beloning die de validators krijgen voor het controleren van dat personeel (gebruiker) wordt betaald in de utility token van Civic, de CVC coin.

Het is dus een centrale token op het netwerk. Heb je vertrouwen dat het product meer gebruikt gaat worden? Dan is de aanname dat de CVC coin ook in waarde zal toenemen. Als belegger zou je dan de overweging kunnen maken om de token aan te schaffen.

Een belangrijke factor in dit verhaal is o.a. de schaarste van de token. Hoeveel nieuwe tokens worden er bijgemaakt en hoeveel zijn er al op de markt? Data die hiervoor interessant is zijn de huidige hoeveelheid tokens (802,000,010 CVC) vs de maximale hoeveelheid tokens 1,000,000,000 CVC.

Ook de trends op de korte termijn kunnen een goede graadmeter zijn voor actie. Zo was het koersverschil in de laatste 24 uur 0.05% en in de laatste zeven dagen 7.74%.

Waar Civic kopen?

Wil je Civic kopen? Dan kun je dit doen op de beste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook gemaakte winsten kun je instant laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Maak dan hieronder een gratis account aan en begin direct met traden.

BitvavoOnze aanrader! De beste keuze in NL, de laagste handelskosten en eenvoudig in gebruik. Koop binnen enkele minuten je cryptocurrency en profiteer van de welkomstbonus na je inschrijving!Bezoek de websiteeToroGrootste social trading platform ter wereld! Handel mee met de experts en denk nooit meer na over je trading strategie. 60+ crypto en een gratis DEMO account tot $ 100.000 om te proberen!Bezoek de website

Het laatste Civic nieuws

In dit artikel hebben we al een hoop data genoemd die je hopelijk helpt met het opstellen van een Civic verwachting. De use-case, maar ook de historische data en het nut van de CVC coin zijn hierin allemaal belangrijk. De laatste factor die je mee moet nemen in je onderzoek is het Civic nieuws van vandaag.

Door dit op de voet te volgen weet je precies welke stappen er worden ondernomen om het project te verbeteren. Daarnaast kun je door het Civic nieuws te bekijken op bijv. twitter direct zien hoe actief het project nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A – Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parels. Een duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.