Coin of the Week: Alpha Finance Lab (ALPHA) – Bitcoin Meester

Deze week toegevoegd aan ons platform en meteen onze coin of the week! In dit artikel lees je wat Alpha Finance Lab is, wat het doet en waarvoor de token dient.

Wat is Alpha Finance Lab?

Alpha Finance Lab is een cross-chain DeFi-platform, gericht op het bouwen van een ecosysteem van producten die samenwerken en alpha naar gebruikers over verschillende blockchains brengt. Zo werkt Alpha Finance Lab met Binance Smart Chain (BSC) en Ethereum. 

Het eerste product dat is gebouwd door Alpha Finance Lab is Alpha Lending. Een gedecentraliseerd krediet protocol met algoritmisch aangepaste rentetarieven. Gebruikers kunnen rente verdienen door ondersteunde activa op het protocol te leveren. Activa die door kredietverstrekkers worden gestort, worden overgebracht naar een smart contract dat de totale liquiditeit van elk activum samenvoegt in een fonds, dat beschikbaar is voor kredietnemers om te lenen. De rente die de leners betalen wordt evenredig verdeeld over de verstrekkers van de liquiditeit. Voordat een gebruiker kan lenen, moet deze eerst activa storten die als onderpand op het protocol kunnen worden gebruikt.

Het ALPHA-token, welke u kunt kopen bij Bitcoin Meester, is het native utility-token van het platform. ALPHA-houders kunnen een gedeelte van de netwerkkosten verdienen middels staking. Daarnaast kan de token worden gebruikt voor liquidity mining en stemmen op het protocol.

ALPHA-token en use-cases

Het ALPHA-token heeft de volgende geplande en huidige use-cases:

Liquidity mining: gebruikers kunnen ALPHA-tokens verdienen als beloning voor het verstrekken van liquiditeit in Alpha Lending.

Staking: houders van ALPHA-tokens kunnen tokens storten in een slim contract, dat deze tokens gebruikt om eventuele standaard leningen te dekken. Gebruikers die hun ALPHA-tokens staken, ontvangen een deel van de inkomsten van het platform.

Governance stemmen: Alpha Finance Lab implementeert governance op twee niveaus via een zogeheten Decentralized Autonomous Organization (DAO). Zo implementeert ALPHA beheer op productniveau en beheer op Alpha Finance-niveau. Met governance op productniveau kunnen ALPHA-token bezitters stemmen over de belangrijkste parameters van specifieke Alpha-producten. Het Alpha Finance-niveau stelt houders van ALPHA-tokens in staat om te stemmen over de onderlinge samenwerking tussen de Alpha-producten.

ALPHA-Token verdeling

Binance Launchpad Sale10,00% van de totale supplyBinance Launchpool5,00% van totale supplyPrivate Sale13,33% van totale supplyLiquiditeits Mining20,00% van totale supplyTeam15,00% van totale supplyEcosystem36,67% van totale supply

Het Alpha Finance Lab-team heeft momenteel ongeveer 20,00% van het ingezamelde geld gebruikt volgens de onderstaande toewijzingen:

65,00% – Technische en zakelijke ontwikkeling

15,00% – Marketing

5,00% – Operaties

15,00% – Legal fees

Het Alpha Finance Lab-team houdt zijn geld vast in stablecoins en fiat-valuta’s. Fondsen worden opgeslagen in multi-wallets en bankrekeningen in USD. Geldtransport vereist de goedkeuring van 2 leidinggevenden van Alpha Finance Lab.

Samenvatting

 • Alpha Finance Lab richt zich op het onderzoeken en bouwen in de de Decentralized Finance (DeFi) -space. Het eerste product dat door Alpha Finance Lab is gebouwd is Alpha Lending. Alpha Lending is een gedecentraliseerd krediet protocol met algoritmisch aangepaste rentetarieven op basis van de Binance Smart Chain.
 • Het ALPHA-token is het native utility-token van de platforms. Het ALPHA-token wordt onder andere gebruikt voor liquiditeits mining, stemmen en staking.
 • Alpha Finance Lab wil werken aan: 
  • Duurzame yield-generation mogelijk maken.
  • Het verlichten van een tijdelijk verlies in de liquiditeitsvoorziening.
  • Het bouwen van tokenswaps met behoud van privacy.
  • Kredietverlening met vaste rentetarieven mogelijk maken.

Links:

Alpha Finance Lab kopen

Website – Alphalabs.io
Twitter – @alphafinancelab
Telegram – AlphaFinanceLab
Blog – Alpha Finance Lab
Whitepaper – Github