Eten, Restaurants & Uitgaan in Granada | Spaansesteden.nl

Eten & drinken in Granada

Wat is de beste wijk voor nightlife of restaurants in Granada?

Granada restaurants uitgaan

Alle informatie over eten en nightlife in het Spaanse Granada. Waar moet u heen voor de beste tapas en andere restaurants in Granada?

Eten & Restaurants in Granada

Voor goedkoop eten kunt u goed terecht in Granada. Net als in de rest van Spanje zijn tapas enorm populair in Granada. Het grote voordeel van de studentenstad Granada is de traditie dat u gratis tapas krijgt bij elk drankjes. Tussen de verschillende bars is het dan ook altijd een strijd om u als klant met de beste Spaanse tapas te winnen. Na enkele drankjes bent u niet alleen uw dorst kwijt, maar ook uw honger.

Voor de Spanjaarden is de lunch (12:00 – 15:00 uur) de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is dan ook het beste tijdstip om een voordelige maaltijd te vinden, bijvoorbeeld een goedkoop dagmenu “menu del dia”. De lokale bevolking gaat zelf vaak pas rond 21:00 uur dineren, echter vanwege de vele toeristen kunt u overal ook eerder terecht voor uw diner.

Veel barretjes en restaurants vind u in de buurt van de straten rondom Plaza Nueva (met name Calle Elvira en Calle Calderería), Gran Via, aan het plein Plaza del Carmen (vlakbij het stadhuis) en in de aansluitende straat Calle Navas. Goede terrasjes vindt u rond het plein Campo del Princip en op de terrassen van Paseo de los Tristes kunt u prima een drankje doen met uitzicht op het Alhambra.

Lokale gerechten

Veel producten zullen uit de vruchtbare streek van Granada zelf komen. Daarnaast kenmerkt de keuken zich door de nodige Arabische invloeden van kruiden en specerijen. Een typisch gerecht uit Granada proberen? Een van de typische gerechten van Granada is de Sacromonte omelet. De échte wordt gemaakt met gekookte kalfshersenen en testikels van de stier, allemaal gesneden en uiteindelijk gemengd met opgeklopte eieren.

Andere typische regionale gerechten zijn de beroemde Trevelez-ham, de ‘Habas Con Jamon’ (type bonen met serranoham), de het stoofpotje ‘Olla de San Anton’, Andalusische Gazpacho en ‘Choto Al Ajillo’ (een soort worst omwonden met darm).

Nightlife in Granada

Granada heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken, pubs, bioscopen en theaters. De stad heeft zelfs de meeste bars per inwoner van Spanje, wat niet vreemd is voor zo’n grote studentenstad. Voor (studenten)bars en discotheken gaat u naar de straten Pedro Antonio de Alarcón, Homo de Abad en Plaza de los lobos.

In de smalle straatjes van Albaicin, zoals Calle Elvira, vindt u barretjes met o.a. flamenco dansers. In de grotten van Sacromonte organiseren zigeuners soms nachtelijke feesten en in de grotten worden geregeld flamencoshows gegeven.