Justin Sun’s nieuwe stablecoin JUST (JST) binnen 5 minuten uitverkocht, maar niemand geloof het

JUST (JST), de nieuwe stablecoin van TRON (TRX) CEO Justin Sun, was binnen vijf minuten compleet uitverkocht. Dat meldt Justin Sun zelf op 5 mei:

JUST is, net als vele andere stablecoins, gekoppeld in waarde aan de Amerikaanse dollar. Het is de eerste cryptocurrency die gelanceerd is via LaunchBase, het nieuwe platform voor initial exchange offerings (IEO’s) van Poloniex. De Poloniex exchange werd vorig jaar overgenomen door Sun.
Op Twitter wordt vooral met ongeloof gereageerd op het nieuws. Het staat vol met berichten van mensen die het een scam noemen. Ook zijn er tal van meldingen van mensen die zeggen dat zij niets konden kopen omdat de website vijf minuten lang uit de lucht was. Niemand lijkt dan ook daadwerkelijk bewijs te leveren dat het hen gelukt was om JST tokens aan te schaffen.

Het helpt natuurlijk niet dat Justin Sun de afgelopen tijd vaker onder vuur heeft gelegen. De CEO kreeg onlangs een bak van kritiek over zich heen nadat hij een “vijandige overname” pleegde van het netwerk van STEEM. Lees hier meer over wat er precies afspeelde.
Inmiddels heeft de community van STEEM zich afgesplitst van het netwerk met behulp van een zogenaamde hard fork. Hierdoor werd Hive in het leven geroepen, waarvan de prijs onlangs hard piekte.
Vorige maand werd TRON (naast een aantal grote exchanges als Binance en BitMEX) aangeklaagd voor het verkopen van zogenaamde securities (effecten) zonder vergunning. In februari noemde Justin Sun zelf TRON nog een “shitcoin.”