Lunchen bij Koko: Surinaams genieten met een verrassende twist – indebuurt Den Haag

Of we even een hapje wilden eten in het nieuwe Surinaamse (afhaal)restaurant Koko aan de Korte Poten, vroeg eigenaar Shastri Bhaboeti. Natúúrlijk wil de redactie van indebuurt dat. Kom maar op met die Surinaamse lekkernijen. We kozen onder anderen voor een veganistisch broodje jackfruit en het melkvrije ‘melkdrankje’ Dawet. En lekker dat het was!

Onlangs schreven we dat Korte Poten een heerlijk eettentje rijker is: Koko Authentic Surinamese Foods. Waar je voor een betaalbare prijs homemade Surinaamse lekkernijen kunt eten en afhalen. Van bami en nasi tot roti rolls, Bakabana, Bara’s en een heerlijk broodje Pom.

Veel vegan opties

Er is weinig dat dit familierestaurant niet heeft. Heel fijn dat de vegans onder ons hier ook aan hun trekken komen. Voor bijna elk gerecht is er wel een vegan optie: zo kun je onder andere je roti roll op basis van pompoen bestellen. Een heel groot pluspunt voor veganisten die nu eindelijk van authentiek Surinaams eten kunnen genieten zónder zuivel of vlees.

Koko is een heel gezellig, warm restaurantje. De inrichting is sfeervol en bevat veel tropische elementen, waardoor je je een beetje in Suriname waant. Zodra je binnenstapt voel je je welkom want Shastri, zijn neven en zijn moeder begroeten je meteen. Dat vinden ze belangrijk. Ook vinden ze het essentieel dat alle huisgemaakt is. De roti ‘pannenkoeken’ komen hier níet uit een fabriek, benadrukt Shastri’s moeder.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt

20211130 132822 scaled

Foto: indebuurt

IMG 1347

Shastri Bhaboeti voor zijn zaak. Foto: privébezit

3

20211130 132723

Foto: indebuurt

20211130 132822

Foto: indebuurt

IMG 1347

Shastri Bhaboeti voor zijn zaak. Foto: privébezit

Jackfruit met een twist

We laten ons een beetje verrassen door Shastri bij onze lunchkeuzes. Eén van ons, Lotta, is veganistisch en er blijkt genoeg lekkers voor haar te zijn op de kaart. Ze neemt een broodje ‘Jackfruit’ (€ 3,50 voor een flink broodje): deze vrucht uit India is momenteel populair als vleesvervanger omdat het de textuur van vlees heeft.

Lotta vindt het broodje heerlijk: “Er zit echt een speciale twist aan”, vertelt ze. “Een heel licht pittige noot met ook een zoet element. De textuur is heerlijk zacht, maar niet té. Ik heb nog nooit zoiets geproefd!” Ook neemt zij een aantal Jackfruit kroketten (€ 3,- voor drie stuks) tot zich. “Niet echt van echt te onderscheiden!” jubelt ze. Erbij drinkt Lotta een heerlijke Matcha Latte van havermelk (€ 3,-). “Drinkt heerlijk weg”, vertelt ze.

Lees verder onder de foto’s >

20211130 134812 scaled

Matcha Latte. Foto: indebuurt

20211130 135757 scaled

De Jackfruit kroketten. Foto: indebuurt

20211130 135736 scaled

Broodje Jackfruit en veggie samosa’s. Foto: indebuurt

3

20211130 134812

Matcha Latte. Foto: indebuurt

20211130 135757

De Jackfruit kroketten. Foto: indebuurt

20211130 135736

Broodje Jackfruit en veggie samosa’s. Foto: indebuurt

Dawet

En ik (Lizette)? Ik ga op advies van Shastri voor een good old broodje bakkeljauw (€ 3,75). Ik neem er wat veganistische samosa’s (€ 2,- per stuk) bij, die licht pittig gevuld zijn met aardappel en groenten. Het lekkere broodje is zeer goed gevuld met licht pittige bakkeljauw die een zachte textuur heeft.

Erbij drink ik Dawet, een populair Surinaams melkdrankje (maar dan zonder melk!). Het is de eerste keer in m’n leven dat ik Sawet drink: de smaak is zoet, maar niet té zoet. Het heeft een lichte anijssmaak, wat het een heerlijke combinatie maakt met de licht pittige bakkeljauw en samosa’s.

Conclusie: wij komen hier zeker nog eens terug!