Phala Network verwachting: uitleg, potentie & PHA coin

In dit artikel kijken we naar Phale Network. Smart Contracts zien we op steeds meer plaatsen terug. Bij decentrale exchanges zijn ze aanwezig op de achtergrond en ook bij verschillende DeFi producten zijn ze onmisbaar. Voor de echte adoptie zijn er alleen nog een paar problemen die opgelost moeten worden.

Niet op de laatste plaats is dat de bescherming van gegevens. Phala Network heeft hiervoor naar eigen zeggen de oplossing bedacht en daarom nemen we het hier onder de loep.

We kijken naar de use-case van beveiligde data op smart contracts, naar de Phala Network verwachting en de PHA koers. Daarnaast geven we je een hoop data die je kan helpen met het vormen van je mening over Phala Network. Hiermee willen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Phala Network crypto doen?

Wat is Phala Network?

Phala Network is een smart contract netwerk dat interoperabel op verschillende chains werkt en waarbij de data verborgen blijft voor de publieke blockchain. Het netwerk is gemaakt op Polkadot en zorgt met verschillende technieken voor de mogelijke toekomt van smart contracts.

Ethereum is op dit moment het grootste smart contract netwerk. 8 van de 10 smart contracts communiceert met ten minste één ander contract om te functioneren. Dit betekent dat interoperabiliteit onmisbaar is. Het probleem ontstaat alleen zodra er gevoelige data op deze smart contracts staat.

Een broker wil natuurlijk niet dat de ingenomen handelsposities publiekelijk op de blockchain komt te staan. Hetzelfde kan gezegd worden van gevoelige persoonsgegevens of andere data dat eigenlijk achter gesloten deuren verwerkt zou moeten worden.

Een oplossing hiervoor is een hybride toepassing van een Trusted Exectution Environment (TEE). Dit is een speciaal gebied binnen een processor (hardware) waar code uitgevoerd kan worden in een afgeschermde omgeving. Binnen Phala Network worden deze afgeschermde gebieden een ‘Enclave’ genoemd. De implementatie van de TEE wordt hier Intel SGX genoemd.

Code kan hier afgeschermd en bovendien op zichzelf uitgevoerd worden zonder dat het beïnvloed wordt door code buiten de Enclave. Met behulp van een protocol genaamd ‘Remote Attestation’ kan door middel van een signature gecommuniceerd worden met het Enclave. 

Het doel van deze technieken is om een netwerk te creëren waar smart contracts op voort kunnen borduren. De aanname is dat we in de toekomst steeds vaker gebruik zullen maken van smart contracts. Om klaar te zijn voor de écht grote toepassingen (met gevoelige data) moet er iets gebeuren dat deze data kan beschermen tegen mensen en computers van buitenaf. De eigenschappen moeten volgens Phala Network zijn:

 • Vertrouwelijkheid: Geen data mag ‘lekken’ en alleen geautoriseerde opdrachten moeten uitgevoerd worden
 • Code integriteit: De output van een smart contract moet door iedereen te verifiëren zijn
 • Consistentie: Iedereen moet kunnen verifiëren dat het uitvoeren van een smart contract op een bepaalde hoogte van de blockchain is gebeurt
 • Beschikbaarheid: Er kan geen enkel punt van mislukken zijn
 • Interoperabiliteit: Contracten moeten met elkaar kunnen communiceren, ook over verschillende blockchains

Wat doet de Phala Network koers?

De Phala Network coin heeft een maximale supply van 1 miljard tokens. Hiervan is het overgrote gedeelte gereserveerd voor de TEE miners, 70% om precies te zijn. Verder is 9% verkrijgbaar via Kusama, Polkadot en andere parachains.

1% van alle tokens is bedoeld voor het testnet en beloningen. 15% van alle tokens zijn via een private sale ter wereld gekomen en 5% gaat naar de ontwikkelaars. Allemaal een redelijk mart comfort verdeling als je het mij vraagt.

De eerste notering van Phala Network vinden we terug op 14 september 2020. De koers was destijds $ 0,14. De actuele Phala Network koers is $ 0.13095.

Vlak na de eerste notering op coinmarketcap begon de bull markt en dit is direct terug te zien in de koers. De all time high van Phala Network is $ 1.39 (May 15, 2021). Dit is in totaal 450 geleden. Het koersverschil sinds de ATH is 165.56% .

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van PHA 1.61%. Ik noem al deze koersdata omdat het je kan helpen een mening te vormen over het project. Door deze data in de gaten te houden kun je namelijk trends ontdekken en hiervan profiteren. De Phala Network koersgrafiek vind je hieronder.

 • Zoom

 • Hour

 • Day

 • Week

 • Month

 • Year

 • All Time

 • Type

 • Line Chart

 • Candlestick

Wat is de Phala Network verwachting 2022 – 2027?

De DeFi wereld is erg populair op het moment en het is aannemelijk dat deze wereld in de toekomst alleen nog maar populairder wordt. Het blijft echter afwachten wat dit gegeven met de Phala Network koers verwachting zal doen. De use-case van vertrouwelijke data op smart contracts is groot, maar er zijn veel factoren die invloed op de PHA koers kunnen hebben.

Natuurlijk is het nog maar de vraag op Phala Network hét netwerk wordt waarop straks iedereen zijn smart contracts zal maken. Er is veel concurrentie op dit gebied dus verstandig deze kanttekening in je op te nemen. 

Ook is de DeFi wereld op dit moment nog crypto georiënteerd. Om echt hard te groeien zullen smart contracts ook gebruikt moeten worden buiten deze wereld. Bij banken, verzekeringen en op de achtergrond bij alledaagse bedrijven. Pas dan zal de toepassing van smart contracts echte adoptie zien en wordt de kans op een hoge Phala Network crypto verwachting hoger.

Of en hoe dit zich zal ontwikkelen blijft de vraag. Het team achter de PHA token heeft dit voor een gedeelte zelf in de hand. Verder is het project afhankelijk van concurrentie en de ontwikkeling van de crypto markt in zijn algemeen. Hoe meer functies en gebruikers het team weet toe te voegen aan het project, hoe groter de kans op een goede Phala Network verwachting.

Als we kijken naar de Phala Network verwachting voor 2022 is dit eigenlijk een te korte periode. Binnen één jaar zijn de grillen van de crypto markt belangrijker dan de veranderingen binnen het project.

Kijken we verder vooruit naar de Phala Network verwachting voor 2027 dan is dat anders. In vijf jaar heeft het project lang genoeg de tijd om het product te verbeteren en nieuwe investeerders aan zich te binden. Weet het project dit te doen? Dan is geen verwachting te gek!

* Currency in USD

Historical Price for Phala Network

OpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de PHA coin?

De Phala Network coin is de valuta op het netwerk. Wil je iets op doen met het project, dan zul je dit moeten betalen met de PHA crypto. Bijvoorbeeld het maken van smart contracts op het netwerk kan niet zonder de Phala Network coin te gebruiken.

Met dit in het achterhoofd zou je de PHA coin ook kunnen kopen als belegging als je verwacht dat het project in de toekomst meer waard wordt. Hierbij is het goed om o.a. te letten op de market cap en de trends van de afgelopen dagen. Het koersverschil is hiervoor een goede indicator.

Huidige supply345,661,991 PHAMaximale supply1,000,000,000 PHA% verschil 24u

1.61%

% verschil 7D

1.84%

Waar Phala Network kopen?

Heb je besloten dat de PHA coin een interessante toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je Phala Network kopen op de bekendste exchange van Nederland, Bitvavo. Je maakt hier gratis een account aan als je die nog niet hebt en profiteert direct van een welkomstbonus.

BitvavoOnze aanrader! De beste keuze in NL, de laagste handelskosten en eenvoudig in gebruik. Koop binnen enkele minuten je cryptocurrency en profiteer van de welkomstbonus na je inschrijving!Bezoek de websiteeToroGrootste social trading platform ter wereld! Handel mee met de experts en denk nooit meer na over je trading strategie. 60+ crypto en een gratis DEMO account tot $ 100.000 om te proberen!Bezoek de website

Het laatste Phala Network nieuws

Hopelijk heb ik je veel nieuwe dingen kunnen vertellen over Phala Network. De historische koers, de PHA coin en de koers data zijn allemaal belangrijk in je onderzoek naar de Phala Network verwachting. De laatste nog ontbrekende factor is het Phala Network nieuws.

Volg je dit namelijk op de voet, dan weet je precies welke richting het project op gaat. Hier kun je vervolgens op inspelen en zo veel geld verdienen. Een goede bron van informatie is het officiële twitteraccount. Je ziet hieraan ook direct hoe actief het project nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A – Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parels. Een duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.