Wat is JUST? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over JST – Cryptokopen.nl

Het is niet raar als er een nieuw cryptoproject wordt gelanceerd, omdat dat best vaak gebeurt. Wat je ook vaak ziet, is dat deze projecten op de blockchain van Ethereum draaien, en dus ook ERC-20 tokens zijn. Wat we minder vaak zien, is dat er nieuwe projecten zijn die op het Tron-netwerk draaien. Toch kan dit verschillende voordelen voor het project opleveren. Een van de projecten die dat doet, is JUST. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat JUST is en welke diensten het levert aan de cryptowereld. Natuurlijk vertellen we je ook of we denken dat dit een slimme investering is, en waar je de JST-tokens eventueel zou kunne kopen.

Wat is JUST (JST)?

JUST (JST) is een project dat gebouwd is op het TRON-netwerk, met als doel een gedecentraliseerd en eerlijk financieel systeem, stabiel bestuur en een leenmechanisme te bieden aan gebruikers over de hele wereld.

Het JUST platform bestaat in twee soorten tokens. De eerste is USDJ, een stablecoin die 1:1 geïndexeerd is aan USD en gecreëerd wordt door TRX-munten te storten via de JUST CDP-poort. Het tweede token is JST: dit wordt gebruikt om rente te betalen, het platform te onderhouden, deel te nemen aan het bestuur door middel van stemmen en andere activiteiten op het JUST-platform.

Gebruikers kunnen stabiele USDJ-munten creëren door TRX-munten te storten. Het project wordt beheerd door alle leden van de JUST-gemeenschap, afhankelijk van het aantal TRX-munten dat zij hebben. Alle belanghebbenden stemmen en beslissen over projectvoorstellen door middel van de tokens die ze hebben. Het bestuurd is dus geheel gedecentraliseerd.

Het gebruik van Tron

Opgemerkt moet worden dat dit niet de eerste keer is dat Justin Sun, de oprichter van JUST, Tron tegenkomt. Eerder (in 2019) werkte Tron samen met Tether om de USDT stablecoin te lanceren die is geïndexeerd op de Tron-blockchain als een TRC20-token. Sindsdien is het aantal mensen dat TRC20-USDT gebruikt geëxplodeerd en TRC20-USDT-tokens vormen nu meer dan 10% van de circulerende USDT-voorraad. 

In maart van dit jaar onthulde Justin Sun ook “Djed”: een stablecoin-project dat wordt gefinancierd door de Amerikaanse dollar. Het platform is live onder tronscan.org dat een interface zou hebben vergelijkbaar met die van Maker-gebaseerde websites.

Over het geheel genomen streeft Tron ernaar zijn status te markeren als een van de meest heersende blockchain-platforms die momenteel in gebruik zijn. We zullen echter nog moeten afwachten om te zien of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Het team

Het JUST platform beschikt over een dynamisch en zeer ervaren team. 50% van de ingenieursmedewerkers zijn afkomstig van Alibaba, Tencent, IBM en andere grote internationale internetbedrijven, met een rijke ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van producten.

Het financiële analyse-team van JUST is afkomstig van meerdere investeringsbanken over de hele wereld en het operatie-team heeft veel ervaring met blockchain-operaties. In hetzelfde tijdsbestek steunt JUST ook ten volle het TRON-ecosysteem.

Wat is het JST-token?

JST is een JUST-platform token met als hoofddoel het betalen van leningen en is gebouwd op het TRC-20-platform. JST werd begin 2020 gelanceerd voor IEO op Launchbase Poloniex, maar de meeste gebruikers konden toen geen tokens kopen. De prijs is na de IEO vervolgens aanzienlijk gestegen.

Dit zijn de functies van het JST-token:

  • Het betalen van rente door gebruikers.

  • Deelnemen aan het beheer van het platform door met het JST-token te kunnen stemmen op bepaalde plannen.

  • Toetreden tot het TRON-ecosysteem, zoals het gebruik van dApps.

Hoe koop ik JST?

Je kunt JST op verschillende crypto exchanges kopen. We raden je aan om dit bij Binance of Bitvavo te doen, gezien de hoge liquiditeit van deze platformen. Je bent er dan zeker van dat je ten alle tijden JST kunt kopen of verkopen. Dat is iets waar je bij kleine exchanges niet zeker van kunt zijn.

Natuurlijk is het ook mogelijk om JST te kopen bij gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) zoals Uniswap, Sushiswap en Pancakeswap. Houdt er echter wel rekening mee dat het een stuk lastiger is om JST bij deze platformen te kopen. Het is veel simpeler om het via bijvoorbeeld Binance of Bitvavo aan te schaffen. Je hebt jouw tokens dan binnen enkele klikken in bezit.

Na het lezen van dit artikel weet je ook dat JUST verschillende andere tokens heeft uitgegeven. Deze tokens kun je nog niet bij iedere crypto exchange kopen, al worden het er steeds meer. Daarom is het aan te raden om de website van JUST in de gaten te houden, om erachter te komen waar je deze tokens zou kunnen kopen. Sinds September 2021 kun je nu ook JST kopen op Bitvavo. Je kunt dat bijvoorbeeld hieronder doen.

<bitvavo<bitvavo

Hoe kan ik JST opslaan?

De JST-coins kunnen worden opgeslagen in de TronLink-wallet die ook rechtstreeks door het project zelf wordt aangeboden. Je kunt je cryptomunten ook opslaan in andere wallets, zoals de Ledger wallet.

Wanneer je veel JST in je bezit hebt, is het verstandig om deze in een hardware wallet op te slaan. Een cold wallet is namelijk veel veiliger dan een wallet die continu is aangesloten op het internet, zoals een MetaMask wallet of de wallet van een crypto exchange.

Voordat je een wallet koopt, is het verstandig om even te kijken of JST wordt ondersteunt. Het kan namelijk voorkomen dat je een wallet hebt die nog geen JST-tokens ondersteunt. Je kunt de tokens in dat geval niet opslaan op de wallet die je gebruikt. Controleer dit daarom altijd even van tevoren, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

De koers van JST

In het verleden is de koers van het JST-token al flink op en neer gegaan. Er vielen in het verleden dus mooie rendementen te behalen met dit project. Echter, dit hoeft geen garantie te bieden voor succes in de toekomst. De koers kan namelijk ook nog verder dalen dan dat de waarde op dit moment staat. En je wilt JST-tokens natuurlijk voor de beste prijs kopen. Daarom raden we je aan om de koers van JST-tokens in de gaten te houden. Dat kun je doen op verschillende websites, waaronder die van CoinMarketcap:

Wat is de USDJ stablecoin?

USDJ is een vrij nieuwe valuta die wordt gecreëerd door gedecentraliseerde smart contracts op het TRON-netwerk. Iedereen kan een TRX-munt verpanden als onderpand om USDJ te creëren. De creatie van USDJ is volledig gratis, zolang TRX als onderpand wordt gebruikt. De USDJ stemt ermee in te worden verankerd in US-dollars met een USDJ:USD-verhouding van 1:1 via hypothecaire schuldposities (CDP).

De USDJ zal een integraal onderdeel zijn van het TRON DeFi ecosysteem, en het wordt gesteund door enorme activareserves om de prijsstabiliteit te handhaven. Andere belangrijke kenmerken van USDJ is dat het makkelijk en grenzeloos te gebruiken is, alsook dat het wordt geleverd door smart contracts. Het is voor iedereen mogelijk om een gratis rekening te openen en hier USDJ op te zetten, om het vervolgens overal ter wereld te kunnen gebruiken.

De producten van JUST

Sun zegt dat het JUST DeFi team 3 nieuwe Tron-gebaseerde Defi producten zal lanceren die op JST zullen draaien. Gebruikers hebben dus genoeg mogelijkheden om straks gebruik te maken van dit platform, alsook dat ze hun tokens kunnen gebruiken. Het JUST-token wordt namelijk volop geaccepteerd bij de applicaties die door JUST worden ontwikkeld.

JustLend

De eerste is JustLend, vergelijkbaar met een paar protocollen zoals Compound, waarin gebruikers fondsen kunnen bundelen om onderpand voor zichzelf te genereren op basis van token holdings. In principe is het een DeFi marktplaats waar JST-gebruikers rente verdienen of activa lenen tegen onderpand.

We zien steeds vaker dat crypto traders geld verdienen door cryptomunten uit te lenen. Dit komt mede doordat de rentes vaak vrij hoog zijn, terwijl het risico op hetzelfde moment laag is. De mensen die geld lenen, moeten namelijk ook een onderpand betalen. Zo kun je er dus vanuit gaan dat je jouw uitgeleende geld niet kwijt bent.

JustBTC

JustBTC wordt beschreven als een TRC20-token dat 1: 1 wordt ondersteund door Bitcoin. Dit product lijkt sterk op WBTC (Wrapped Bitcoin), imBTC (TokenIon) en tBTC (Keep Network). Er zullen dus uiteindelijk meerdere tokens worden uitgebracht door JUST, aangezien het ook mogelijk is om gebruik te maken van USDJ, wat de stablecoin voor dit project is.

Sun, die bekend is onder prominente crypto figuren, is door velen bekritiseerd voor het kopiëren van de ideeën van anderen. Evenzo, met de lancering van het Defi-platform, gaat de crypto-gemeenschap ervan uit dat deze ideeën vergelijkbaar zijn met het op ETH gebaseerde DeFi uitleenplatform, MakerDAO.

JustSwap

JustSwap is een gedecentraliseerd financieel systeem. Het gebruikt de stabiele USDJ-coin, en iedereen van waar ook ter wereld kan er toegang toe krijgen. JustSwap is een ruilprotocol dat de decentralisatie en de veiligheid van zijn omzetting en ruil garandeert. Alle veranderingen zijn gebaseerd op de systeemprijs en elke ruilmethode wordt uitgevoerd tussen TRC20 tokens. 

De liquiditeitsverschaffers van de uitwisselingsmethoden of -protocollen dragen alle handelskosten. JustSwap gebruikt een gedecentraliseerde wallet om verbinding te maken, wat betekent dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over het openen van een rekening of verificatie. Je verbindt jouw wallet gewoon via Tronlink, wat een gedecentraliseerde wallet is die JustSwap momenteel ondersteunt. In feite word je automatisch verbonden met het huidige Tronlink account dat je hebt. Als je je account moet veranderen, hoef je alleen maar naar de plek te gaan waar de wallet wordt beheerd en je huidige account te wijzigen (er is een plek hiervoor op de TronLink-app). 

Volledig gedecentraliseerd

JustSwap werkt op een manier dat alles gedecentraliseerd is. Er is geen autoriteit bij betrokken; er is geen tussenkomst van gecentraliseerde faciliteiten of instellingen bij alle transacties. Smart contracts handelen alle transacties af, en er is geen noodzaak om te bieden of orders te matchen. 

Elke pool van transacties ondersteunt tokenbeurzen. Het toevoegen van liquiditeit helpt ook applicaties die op de blockchain draaien. Dit handhaaft echter de functie van het smart contract om ervoor te zorgen dat alle transacties veilig, veilig en snel zijn. De tokens die ondersteund worden voor Swap op het JustSwap platform zijn tokens tussen twee TRC2O passen. Munten tussen TRX en TRC20 munten worden ook geaccepteerd. 

De TronPulse energy tracker heeft verschillende applicaties en tokens. Hier kun je metingen verrichten, een transactie uitvoeren, de bandbreedte van een pas bekijken, energieniveaus bekijken, TRX burnen en TRX staken. Je kunt de energie berekenen door TRX te burnen, om in JustSwap vervolgens de tokens te verhandelen.

Zorg ervoor dat je het overeenkomstige bedrag berekent van de andere token die moet worden ingeruild. De statistieken zullen daarbij het maximaal verkochte, het effect op de prijs, de vergoeding van de liquiditeitsverschaffer, de prijs en de slippage aangeven. Je zult een bevestiging van je wallet nodig hebben en je zult ook moeten instemmen met de ondertekening van de aanvraag. Zodra je transactie is ingediend en succesvol is, kun je het zien op Tronscan. 

Je kunt jouw wallet ook aansluiten vanuit de JustSwap navigatiebalk. Dit kan worden gedaan door de Tronlink wallet te selecteren en de aanwijzingen te volgen die op de website of app verschijnen. Op de JustSwap-website en -app kun je 24-uurstrends voor een handelspaar bekijken. Hier zie je de laatste prijs, de laagste prijs en de hoogste prijs. 

Conclusie

JUST is een gedecentraliseerd financieel platform dat verschillende diensten in de DeFi-wereld aanbiedt. Dat is op zich niet vreemd, omdat er ontzettend veel platformen zijn die dat doen. Wat wel anders is dan deze platformen, is dat JUST gebruik maakt van het Tron-netwerk. Normaal gesproken maken de meest platformen gebruik van de Ethereum-blockchain, gezien de voordelen die het gebruik van dit netwerk biedt.

JustSwap, JustBTC, JustLend en USDJ zijn enkele van de producten die JUST op de markt heeft gebracht, en hier zal het niet mee stoppen. Het team van JUST is namelijk continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten in de financiële wereld. Hierdoor lijkt het er dus op dat JST een slimme investering kan zijn, al zit er ook een nadeel aan dit platform.

Veel mensen vinden dat JUST andere producten en projecten aan het kopiëren is naar hun eigen netwerk. En dat is waar; de producten die ze aanbieden waren eerder al beschikbaar op andere platforms. Ze hebben dus geen nieuwe producten bedacht die eerder nog niet bestonden.